Skip to main content

OVER FRANS

Frans Bauer wordt in 1973 geboren in Roosendaal. Als klein jongetje wil hij maar een ding: zanger worden.

2006
Op donderdag 2 februari, vrijdag 3 februari, zaterdag 4 februari en zondag 5 februari gaf Frans Bauer 4 concerten in een uitverkocht Sportpaleis in Antwerpen.

Op 15 september is de nieuwe single ‘Un Dos Très’ uitgekomen. De single is één van de veertien nieuwe liedjes van het nieuwe album ‘Voor Altijd’, die samen met de DVD op 20 oktober 2006 is verschenen.

Het najaar van 2006 stond geheel in teken van Frans Bauer. Naast de internetcommercial voor Campina was hij vanaf november elke week op RTL4 te zien zijn in de reality-soap ‘De Bouwers’. Deze serie kreeg uiteindelijk een andere wending dan gepland. Eind november 2006 werd bekend dat Frans Bauer genoodzaakt is zijn 15 uitverkochte Ahoy concerten in december te verplaatsen. De reden voor de verplaatsing is dat er een poliep op zijn stembanden was geconstateerd waar Frans Bauer aan geopereerd moest worden. De concerten werden verplaatst naar de periode 27 april tot en met 12 mei 2007.

2005

Op 7 januari trad Frans Bauer op tijdens de benefietuitzending voor Giro 555, waar hij samen met Marco Borsato en Ali B het nummer ‘Wat Zou Je Doen’ ten gehore bracht.

In maart werden Frans Bauer en zijn vriendin Mariska van Rossenberg de trotse ouders van een derde zoon, Frans jr.

Tijdens het zilveren jubileum van Koningin Beatrix in april gaf Frans Bauer, samen met een keur aan Nederlandse artiesten, een optreden op het Malieveld in Den Haag. Hij zong daar een speciaal voor de Koningin geschreven lied van Emile Hartkamp.

Speciaal voor moederdag brengt Frans een unieke versie uit van het album ‘Daar Heb Je Vrienden Voor’ uit, met twee nog niet eerder verschenen liedjes: ‘Moederliefde’ en ‘Geef De Liefde Een Kans’.

Op 15 mei werd een groot Muziekfeest in de Amsterdam ArenA georganiseerd. Frans vraagt alle artiesten op dit feest hun medewerking te verlenen aan een Nationale Tekeningenactie voor het goede doel.

In juli ging de succesvolle serie ‘De Bauers’ van start in Vlaanderen. Maar liefst 740.000 mensen bekeken de eerste aflevering en de serie groeit uit tot het best bekeken programma in België. Tegelijkertijd stond single ‘Heb Je Even Voor Mij’ hoog in de Vlaamse hitparade.

Voor de vele fans die eerder geen kaartje konden bemachtigen voor de theatertour ‘Live In Concert VI’ start in september de reprise van deze tour.

In september verschijnt tevens de single ‘Hé Lekker Ding’, een maand later gevolgd door het album ‘Om Van Te Dromen’ en de gelijknamige DVD. Voor de opnames van de DVD reisde Frans af naar Zuid Afrika. De DVD bevat dan ook fantastische beelden van het bijzondere Afrikaanse landschap, de wilde dieren en de lieve mensen uit dat land.

In december maakt Frans zijn debuut op het witte doek. In de vijfde speelfilm van de Vlaamse kinderheld Kabouter Plop speelt Frans een excentrieke muzikale kabouter genaamd Amadeus.

2004

Op 19 januari krijgt Frans Bauer door zanger/DJ Henk Westbroek een platina exemplaar uitgereikt van het album ‘Een Ons Geluk’.

Frans Bauer wint in februari een Gouden Harp, een maand later gevolgd door een Edison. Tijdens het Edison Gala wordt Frans uitgeroepen tot Beste Zanger Nationaal.

Tijdens de jaarlijkse TMF Awards in april opent Frans Bauer de show met een bijzondere uitvoering van het Nederlandse Volkslied.

Op 29 april wordt Frans Bauer door Koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In het najaar ging de zevende theatertour van Frans Bauer van start, met zo’n 85 uitverkochte concerten.

Op 11 oktober verscheen het nieuwe studioalbum van Frans Bauer, getiteld ‘Daar Heb Je Vrienden Voor’ en de DVD ‘Live In Ahoy 2003’. Beiden bereikten direct de gouden status (40.000 verkochte exemplaren).

Eind oktober ontvingen Frans Bauer & Mariska een Gouden Televizierring voor de real-life soap ‘De  Bauers’. Het gebeurde nog niet eerder dat een  zanger deze gerenommeerde televisieprijs in ontvangst mocht nemen.

Op 27 november verscheen het eerste kerstalbum van Frans Bauer, getiteld ‘Kerst met Frans Bauer’. Op dit bijzondere kerstalbum zijn een aantal  bekende liedjes in een nieuw jasje gestoken en voorzien van een nieuwe Nederlandse tekst. Het merendeel van het album bestaat echter uit spiksplinternieuwe nummers uit de pen van Emile Hartkamp, Frans zijn vaste liedjesschrijver en producer.

In december van 2004 gaf Frans Bauer een aantal grote kerstconcerten – getiteld ‘Kerst Met Frans Bauer’ – in het Gelredome in Arnhem. Op 23, 24 en 26 december bracht hij in een tot 3 keer toe uitverkocht Gelredome een zeer gevarieerde show met al zijn grootste hits en een gevarieerd kerstrepertoire. Zoals we van Frans Bauer gewend zijn werd dit een wervelend spektakel! Naar de uitzending van het concert op tweede kerstdag keken maar liefst 1,8 miljoen mensen.

2003

In Januari neemt Frans Bauer een platina award in ontvangst voor de verkoop van meer dan 80.000 exemplaren van ‘Dicht Bij Jou’. Het album behaalt in België een gouden status.

Frans Bauer wordt ambassadeur van Villa Pardoes.

Frans Bauer en zijn gezin zijn wekenlang te zien in de RTL4 docusoap De Bauers , dat uitgroeit tot een ongelofelijk succes met ongekende kijkcijfers. Het gezin wordt 24 uur per dag gefilmd en van het gefilmde materiaal worden 8 afleveringen gemaakt. Aan bod komen o.a. zijn tienjarig jubileum, zijn tien uitverkochte optredens in Ahoy, zijn shows in Duitsland en beelden van zijn vakantie. De titelsong van de serie, ‘Heb Je Even Voor Mij’, groeit uit tot een nationaal volkslied. Het is de eerste solosingle van Frans Bauer die dubbelplatina wordt en waarmee hij de nummer 1 positie behaalt. In totaal staat ‘Heb Je Even Voor Mij’ 13 weken lang op nummer 1 in de Top 100 en is daarmee zijn grootste hit tot nu toe.

De DVD ‘De Bauers’ wordt uitgebracht en is met een verkoop van 80.000 exemplaren (platina) een enorm succes.

2002

In oktober brengt Frans Bauer het album Dicht Bij Jou  uit, voorafgegaan door een single met dubbele A-kant: ‘Eens Schijnt Voor Jou De Zon/Heb Je Even Voor Mij’.

De Frans Bauer Fanclub telt inmiddels ruim 10.000 leden en is daarmee een van de grootste fanclubs van Europa.

2001

In het TV-programma Staatsloterij Muziekland wordt Frans Bauer door het publiek uitgeroepen tot Zanger van het Jaar 2000.

In oktober is Frans Bauer wederom vier dagen te bewonderen in het Rotterdamse muziekpaleis Ahoy. Dit maal maar liefst zeven maal op rij. Op de eerste concertdag verschijnt het album ‘Durf Te Dromen’ en het fotoboek ‘Durf Te Dromen: het Verhaal van mijn Leven’.

In Duitsland brengt hij een Duitstalige versie van dit album uit, getiteld ‘Wer An Traumen Glaubt’.

De DVD ‘Frans Bauer Live In Ahoy 2001’ wordt uitgebracht en Frans Bauer wint voor de tweede maal een Rembrandt Award voor Beste Zanger.

2000

Frans Bauer ontvangt de publieksprijs voor Beste Zanger van het Jaar  tijdens de Rembrandt Awards.

‘Ganz Tief Ins Herz’ is zijn derde Duitstalige album. Tevens verschijnt er een speciale moederdageditie van ‘Samen Met Jou’. Voor dit – wederom gouden – album ontvangt Frans Bauer de Quantegy Golden Reel Award. De cheque die aan deze prijs verbonden is, schenkt hij aan Greenpeace.

Samen met Marianne Weber neemt Frans Bauer een tweede duettenalbum op: ‘Wat Ik Zou Willen’, waarvan de gelijknamige single wordt uitgebracht. Alle opbrengsten van de single komen ten goede aan slachtoffers van de vuurwerkramp in Enschede. Het album, dat wederom een platina award voor Frans oplevert, wordt ook in een karaoke-versie op de markt gebracht.

Frans Bauer gaat met een aantal van zijn grootste fans op vakantie naar Curaçao, waar hij niet alleen voor ze optreedt maar ook persoonlijk met ze optrekt.

Het verzamelalbum ‘Zijn Grootste Hits’ verschijnt.

1999

Opnieuw geeft Frans Bauer vijf shows in de Rotterdamse Ahoy Arena, met gastoptredens van nationale en internationale artiesten.

In mei brengt Frans Bauer het duettenalbum ‘Frans Bauer & Corry Konings’ uit, waarvan ‘Diep In Mijn Hart’ op single wordt uitgebracht. In de voorverkoop worden er al 100.000 van verkocht. De single komt in de Nederlandstalige Top 20 binnen op nummer 1 en al snel na release staat de single in de top 10 van de Mega Top 100.

In Duitsland verschijnt het album ‘Für Dich’ en in Nederland krijgt Frans Bauer zijn eigen wassen beeltenis in Madame Tussaud.

De CD ‘Samen Met Jou’ komt binnen op de eerste plaats in de Album Top 100, maar single ‘De Luchtballon’ behaalt slechts een 28e plaats in de hitlijsten. Frans Bauer brengt een eigen merchandise-lijn op de markt (met o.a. parfum en dekbedovertrekken), die dezelfde titel als het album draagt.

1998

De single ‘Ik Pluk Een Ster Alleen Voor Jou’ komt in januari de Belgische Top 50 binnen. In februari komt ‘Wat Ik Je Zeggen Wil’ op single uit in Nederland.

Frans Bauer staat voor de eerste keer in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy. De drie concerten worden door maar liefst 32.000 bezoekers bezocht. De concertregistratie ‘Live in Ahoy’ verschijnt als dubbelalbum en is wederom goed voor platina. De tv-registratie van ‘Live in Ahoy’, die twee keer door de TROS wordt uitgezonden, wordt bekeken door meer dan twee miljoen mensen.

Frans Bauer brengt een nieuw Duitstalig album uit, getiteld ‘Was Mein Herz Nicht Sagen Kann’. Het album wordt zowel in Nederland als in Duitsland uitgebracht. Daarnaast tekent hij een nieuw miljoenencontract bij Koch.

1997

Frans Bauer neemt een duettenalbum op met Marianne Weber, waarvan er op de dag van release al 302.000 exemplaren worden uitgeleverd. Ook single ‘De Regenboog’ wordt een enorme hit.

Het album ‘Weil Ich Dich Liebe’ wordt binnen een week goud in Duitsland en behaalt in Nederland de nummer 1 positie in de Nederlandse Album Top 100 – dit is de eerste keer in de Nederlandse geschiedenis dat een Duitstalig album zo hoog genoteerd staat. In Nederland verschijnt het album ‘Wat Ik Je Zeggen Wil’, dat tijdens de voornotering al platina is.

1996

Het Duitstalige album ‘Liebesbriefe’ betekent de doorbraak van Frans in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In Nederland verschijnt het album ‘Voor Jou’.

1995

De eerste Nederlandse tour van Frans Bauer, getiteld ‘Live In Concert’, wordt een groot succes.

Frans wordt onderscheiden met een Zilveren Harp en brengt het album ‘Veel Liefs’ uit.

1994

Met de single ‘Als Sterren Aan De Hemel Staan’ breekt Frans Bauer definitief door bij het grote publiek. Het nummer is afkomstig van het album ‘Frans Bauer’. De radiozenders weigeren echter zijn liedjes te draaien, omdat zij vinden dat deze zogenaamde “volksmuziek” niet in hun popprogrammering past.

1992

Het debuutalbum ‘Op Weg Naar Het Geluk’, geproduceerd door Emile Hartkamp en Riny Schreijenberg, wordt uitgebracht.

1973-1991

Frans Bauer wordt in 1973 geboren in Roosendaal. Als klein jongetje wil hij maar een ding: zanger worden. Als hij negen jaar is, brengt hij zelf zijn eerste single uit in een oplage van 500 stuks. Twee jaar later begint hij zanglessen te nemen en treedt hij vervolgens regelmatig op als voorprogramma van bekende artiesten als Koos Alberts. Tot zijn vijftiende brengt Frans elk jaar een single uit in eigen beheer, waar hij persoonlijk mee langs de deuren gaat. Op die manier bouwt hij een trouwe groep fans op. Hij krijgt landelijke bekendheid door zijn optreden in het populaire datingprogramma All You Need Is Love.